Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Norwich Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Laagbenige Terriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 24-28 cm, teef 22-26 cm
Gewicht: reu 5-8 kilo, teef 4-7 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Norwich Terriër

De Norwichterriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras behoort tot de Terriërs en is sterk verwant aan de Norfolkterriër. Tot 1963 werden de honden met staande oren en met hangende oren Norwichterriër genoemd. Na 1963 werd dit ras opnieuw ingedeeld. De honden met staande oren bleven Norwichterriërs en die met hangende oren werden Norfolkterriërs. Oorspronkelijk was het dier vooral in gebruik voor de bestrijding van ratten, muizen en konijnen, tegenwoordig is het meestal in gebruik als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 26 centimeter hoog.

Inzet:
Dit ras werd gebruikt met als doel het bestrijden van muizen en ratten op o.a. boerderijen. Tegenwoordig wordt deze Terriër als gezellige gezinshond aangeschaft.

Opvoeding en gedrag:
De Norwich Terriër is zeer makkelijk op te voeden en voelt zich overal thuis. Naast de dagelijkse wandelingen hoeft de hond geen extra beweging, af en toe spelen vind de hond wel erg leuk. Tegen bekenden is de hond vriendelijk en aanhankelijk, in zijn territorium is de hond waaks maar blaft niet overdreven veel. De vacht heeft weinig onderhoud nodig en verliest niet veel haar.


Bron: Wikipedia

Chinese Naakthond Lees meer
Landseer ECT Lees meer
Ijslandse Hond Lees meer
Basset Artésien Normand Lees meer
Slovensky Cuvac Lees meer
Australische Silky Terriër Lees meer
Groenendaeler Lees meer
Rottweiler Lees meer