Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Kerry Blue Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Hoogbenige Terriërs
Land van herkomst: Ierland
Hoogte: reu 45-49 cm, teef 44-48 cm
Gewicht: reu 15-18 kilo, teef 14-16 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Kerry Blue Terriër

De Kerry Blue Terriër is oorspronkelijk ontstaan in de Ring of Kerry in Ierland. Daar is de naam van afgeleid. Omdat de kleur van de hond altijd blauw (grijs) is heet het de tweede naam Bleu. Deze terriër was in Ierland de nationale mascotte tijdens de Ierse onafhankelijkheidsoorlog. Oorspronkelijk werd het dier gebruikt als waakhond, tegenwoordig is het ras ook in gebruik als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 48 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 46 centimeter. Het gewicht van de reu is 15-18 kilogram, de teef iets minder.

Een Kerry Blue Terriër goed opvoeden kan voor mensen zonder natuurlijk gezag een redelijk zware klus zijn. De hond heeft een zeer duidelijke leiding nodig anders neemt de hond zelf de leiding over. Naast dagelijks wandelen heeft de hond nog veel energie dat er d.m.v. spelen of trainen uit moet. Tegen bekenden is de hond erg vriendelijk maar tegen vreemden in zijn territorium afstandelijk en zeer waaks. De vacht vraagt veel verzorging als het in het "rasmodel" moet worden geknipt, een andere optie is de vacht trimmen dat kost minder tijd. De vacht verliest voor de rest weinig haar.


Bron: Wikipedia

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Vizsla Draadhaar Lees meer
Havanezer Lees meer
Mudi Lees meer
Poedel Middenslag Lees meer
Peruaanse Naakthond Lees meer
Teckel langhaar Lees meer
Korthals Griffon Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map