Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Entlebucher Sennenhond

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Sennenhond
Land van herkomst: Zwitserland
Hoogte: reu 44-50 cm, teef 42-48 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Entlebucher Sennenhond

De Entlebucher sennenhond is de kleinste van de 4 sennenhonden. Hij bereikt een schofthoogte van 52 cm en een gewicht van 20 tot 30 kg. De naam stamt van het dorp Entlebuch in Zwitserland waar deze hond oorspronkelijk werd gefokt. Ongeveer 10% van de Entlebucher sennenhonden komen met een korte staart op de wereld. Deze staart is dus niet gecoupeerd, al denken vele dit wel. De Entlebucher heeft hangoren die niet te groot mogen zijn en hoog op de kop zijn ingeplant. Hij heeft een korte vacht. De hoofdkleur van de vacht is zwart met tankleurige en witte aftekeningen.

Een Entlebucher staat bekend als een levendige, speelse en temperamentvolle hond. Deze honden zijn erg zelfverzekerd, soms zelfs onbevreesd. Tegen over bekenden zijn deze honden goedmoedig, aanhankelijk en ontzettend lief. Tegenover vreemden iets wantrouwend en afwachtend. Voor kinderen, zowel klein als groot, zijn dit lieve honden. Deze honden zijn vrij makkelijk te trainen doordat zij erg leergierig en intelligent zijn. Daarnaast is de Entlebucher een goede waakhond.


Bron: Wikipedia

Pumi Lees meer
Chihuahua Lees meer
Boston Terriër Lees meer
Berghond van de Maremmen en Abruzzen Lees meer
West Siberische Laika Lees meer
Sloughi Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Poedel Middenslag Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map