Samojeed

Levensduur12-13 jaar
GewichtMannelijk:25-30kgVrouwelijk:23-28kg
HoogteMannelijk:54-60cmVrouwelijk:50-56cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Samojeed ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Samojeed

De Samojeed (Laika Samojedskaja) is een hoogbenig en langharig Russisch (met name West-Siberië) hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt, de Samojeden; het patronaat van de Noordse Kennelunion.

Grootte:

De schofthoogte van reuen is ongeveer 57 cm en van teven ongeveer 53 cm, maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor.

Vacht:

De dikke vacht is wit met ruw, uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht. Het is beter dit ras voorzichtig te kammen dan te borstelen om de ondervacht niet te beschadigen.

Aard:

De Samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando's houdt hem alert.

Opvoeding:

Alleen een sportieve hondenbezitter kan een goede baas zijn voor de Samojeed. De hond heeft veel beweging en een consequente opvoeding nodig, bij een gebrek aan beweging gaat de hond zijn energie opkroppen wat kan leiden tot ongehoorzaam gedrag. De hond heeft meerdere malen per dag stevige wandelingen nodig om zijn energie kwijt te raken, daarnaast doet de hond ook graag aan training en spelen. Omdat de hond gefokt is met het doel om vriendelijk samen te werken met allerlei vreemde mensen en honden is de hond niet geschikt als waakhond. De lange vacht heeft veel verzorging nodig, vooral zomers kan de vacht veel verharen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Samojeed honden te koop in 7317, Apeldoorn - Advertentie 1
254
22 uur
Boost

Samojeed x Akita Inu reutjes

€ 1.100
SamojeedLeeftijd: 5 weken5 Mannelijk
12 maart is onze banjer (samojeed) bevallen van 7 gezonde pups. 5 reutjes en 2 teefjes. Er zijn nog alleen reutjes beschikbaar. De vader is een akita inu. Ze groeien op in onze woonkamer met 2 katten
Timo R.Id geverifieerd
Apeldoorn
Samojeed honden te koop in 4472, 's-Heer Hendrikskinderen - Advertentie 2
6
1 week

McLeod's Everlasting Samollie's

€ 850
SamojeedLeeftijd: 1 week1 Mannelijk / 6 Vrouwelijk
Roxy is 3-4 bevallen van 7 prachtige pups, 6 teefjes en 1 reutje. . Ze hebben allemaal een unieke aftekening. Hebben allemaal al een lange staart zoals de Samojeed en je ziet dat de pups al een langer
Ruby .
Goes
Samojeed honden te koop in 4561, Hulst - Advertentie 3
7
3 weken

Samojeed puppy’s

€ 1.400
SamojeedLeeftijd: 5 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Samojeed pupjes. Onze samojeed is 8 maart mama geworden van 4 prachtige pupjes waarin 3 Reutjes (1 verkocht al ) en 1 teefje verkocht. Nog twee reutjes beschikbaar beiden stellen ze het heel goed. D
Natasja S.
Natasja S.
Hulst