Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Op welke leeftijd wisselen honden hun melktanden?


Net zoals kinderen hebben ook pups eerst een melkgebit, dat later verruild wordt voor een permanent gebit. Een pas geboren pup heeft nog geen tanden of kiezen. Het melkgebit van de pup zal vanaf de leeftijd van 2 weken gaan ontwikkelen en is na ongeveer 8 weken volgroeid. Het bestaat uit 28 tanden en kiezen, die gelijk verdeeld zijn over de onderkaak en de bovenkaak. Een pup heeft zijn melkgebit maar korte tijd in gebruik. Al op de leeftijd van 4 maanden zal het melkgebit langzaam plaats gaan maken voor het permanente gebit. Een pup wisselt veelal eerst zijn snijtanden, vervolgens zijn kiezen en vaak zijn de hoektanden als laatst aan de beurt.Permanent gebit


De periode van wisselen van het gebit is vaak een vervelende periode voor een pup. Het uitvallen van het melkgebit en vooral het doorkomen van het permanente gebit kan soms wat pijnlijk zijn. Om het doorkomen van het nieuwe gebit te stimuleren zal een pup veel op harde dingen kauwen. Dit kan zijn eigen speelgoed zijn, maar ook het huisraad kan ten prooi vallen aan de kauwzucht. Het blijvende gebit telt in totaal 42 tanden en bestaat uit 12 snijtanden, 4 hoektanden, 16 knipkiezen en 10 knobbelkiezen.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map