Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Hoeveel hondenvoer moet ik mijn hond geven?


Elk merk hondenvoer bevat individuele combinaties van verschillende ingrediënten. Daarom is het niet goed mogelijk om te precies aan te geven wat de juiste hoeveelheid voer is voor uw hond. Als u uw hond een bepaald type hondenvoer geeft is het verstandig om de hond goed te observeren, hou zijn gezondheid en de conditie van zijn vacht grondig in de gaten.

De leeftijd van uw hond


Een zeer belangrijke factor die de dagelijkse voeropname beïnvloedt, is de leeftijd van de hond. Een pup heeft een andere behoeften dan een volwassen hond. Bij een oude hond, verminderd de dagelijkse voedselbehoefte.

Lichamelijke activiteit


Voel u zich na een ochtendje sporten niet hongeriger dan normaal? Hetzelfde geldt voor uw hond. Als u een actieve hond heeft, dan moet u de hond een iets grotere hoeveelheid hondenvoer geven. Als uw hond minder actief is dan kunt u de hond iets minder voer geven.

Hondenmaat


Om te bepalen of uw hond te veel of te weinig voer krijgt, kunt u een kijkje nemen naar zijn ribben. Voel je de ribben van uw hond duidelijk, betekent dit dat hij iets te mager is. Voelt u de ribben niet zo goed? Dan is uw hond te dik.

Hieronder ziet u een schema met het gemiddeld aantal gram voer per gewicht. Let er wel op dat sommige voer meer energie kan bevatten dan andere type hondenvoer, deze tabel hoeft dus niet altijd te kloppen.
- 5kg hond nodig tussen 85 en 94g
- 10kg hond nodig tussen 135 en 150 g
- 20kg hond nodig tussen 215 en 235g
- 30kg hond nodig tussen 280 en 310 g
- 40kg hond nodig tussen 340 en 375 g

Kijk altijd op de hondenvoerverpakking welk gewicht wordt aanbevolen voor uw hond. Is het voor u niet duidelijk, overleg het dan met uw dierenarts.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map