Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Vaccinaties bij volwassen honden


Ondanks goede voeding en verzorging kan het zijn dat uw hond een infectieziekten oploopt. Deze infecties behandeling is in de meeste gevallen zeer moeilijk of zelfs hopeloos. Daarom kan alleen voldoende bescherming worden bereikt door uw hond regelmatig te laten vaccineren.

Vaccinatie van honden mag alleen worden uitgevoerd door een dierenarts. Voordat uw hond wordt ingeënt dient de hond gezond genoeg te zijn en vrij te zijn van parasieten (met name vrij van wormen ). Een zieke of verzwakte hond zou geen of onvoldoende immuniteit ontwikkelen.

Risico’s van vaccinaties


Net als bij mensen kunnen bij honden bijwerkingen zoals braken, diarree, depressie en trillingen optreden. In dit geval moet u contact opnemen met een dierenarts die kijkt naar de situatie en eventuele behandeling. Het kan zijn dat ondanks de vaccinatie uw hond een bepaalde ziekte zou kunnen krijgen. Dat kan het geval zijn wanneer het immuunsysteem zwak is. Bespreek altijd met uw dierenarts wat een geschikt vaccinatieschema is.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips