Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Vaccinaties voor pups


Pasgeboren honden krijgen antilichamen via de placenta van de moeder. Daarna, gedurende een periode van ongeveer 36 tot 48 uur na de geboorte krijgen ze antilichamen van de moedermelk, zogenaamde maternale antilichamen. De maternale antilichamen zijn antilichamen tegen de ziekten waarvoor de moeder onlangs ingeënt. Na deze periode, dienen de honden regelmatig worden gevaccineerd. Vaccinaties zijn een belangrijk onderdeel van de verzorging van pups, omdat vaccinaties de pups een goede gezondheid geven. De vereiste vaccinaties zijn verschillend, afhankelijk van het ras, de gezondheid, de leeftijd, etc. Ook het vaccinatieschema kan volgens dierenarts variëren.

De vaccinaties zijn afhankelijk van de volgende factoren:- De gezondheid van de pups
- Het ras van de puppy
- De leeftijd van de pups

Soorten vaccinaties


Bij honden zijn er verschillende soorten vaccins die kunnen worden onderverdeeld in eenvoudige en aanvullende vaccinaties. Basisvaccinaties worden, zoals de naam impliceert, gegeven aan alle honden, terwijl aanvullende inentingen slechts bepaalde rassen krijgen, of onder bepaalde omstandigheden, afhankelijk van de gezondheid, het ras en de leeftijd van de pup. Hondsdolheid is bijvoorbeeld een basisvaccinaties, terwijl een vaccinaties tegen kennelhoest een aanvullende inenting is. De vaccinaties zijn ook gerelateerd aan de weerstand van de pups tegen bepaalde ziekten. Daarom is de vaccinatieschema voor pups, in tegenstelling tot voor volwassen honden, niet jaarlijks, maar wekelijks.

Vaccinatieschema voor pups en jonge honden:


- 5 weken: parvo
- 6 en 9 weken: gecombineerde vaccinatie (zonder leptospirose, coronavirus is mogelijk)
- 12 weken en ouder: Rabies
- 12 tot 16 weken: in combinatie vaccinatie (met leptospirose, coronavirus, lyme ziekte)
- Volwassen dieren: inenting tegen hondsdolheid
Een vaccinatie ontwikkeld pas na vijf dagen zijn volle werking en de bijbehorende bescherming.

Risico van vaccinaties bij uw pup


Net als bij mensen kunnen bij honden bijwerkingen zoals braken, diarree, depressie en trillingen optreden. In dit geval moet u contact opnemen met een dierenarts die kijkt naar de situatie en eventuele behandeling. Het kan zijn dat ondanks de vaccinatie uw pup een bepaalde ziekte zou kunnen krijgen. Dat kan het geval zijn wanneer het immuunsysteem zwak is. Bespreek altijd met uw dierenarts wat een geschikt vaccinatieschema is.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map