Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Zwangerschap van een hond


Na een gelukte dekking zal de teef drachtig worden. Gemiddeld duurt een dracht bij honden ongeveer 64 dagen, maar bij een bouvier kan dit wel 85 dagen zijn. Wanneer de teef een groot nest draagt kan de geboorte enkele dagen eerder plaatsvinden, maar bij een kleine worp kan de geboorte enkele dagen later plaatsvinden. De pups zijn de eerste tien dagen nog blind. De teef zal haar pups ongeveer drie weken lang zogen. Daarna kunnen de pups overgaan op puppyvoeding, en na vijf tot zeven weken zijn ze volledig gespeend.

Een absolute zekerheid dat uw hond zwanger is heeft u pas na ongeveer drie tot vier weken. De dierenarts kan een vergroting van de baarmoeder constateren, of voor nog meer zekerheid kunt u gebruik maken van een echo-onderzoek. In latere stadia van de zwangerschap kan verder onderzoek worden gedaan naar het verwachte aantal te verwachten pups en de positie in de baarmoeder. De hond kan zich anders gaan gedragen tijdens de zwangerschap. Na ongeveer vier weken kan een lichte zwelling van de tepels worden opgemerkt. Ook kan het gedrag en voedingsgewoonten van uw hond veranderen tijdens de zwangerschap. In de eerste weken, kan het zijn dat de hond regelmatig misselijk is en moet braken.

Tekenen voor bevalling


Een veelzeggend teken van de geboorte van de pups is een daling van het lichaamstemperatuur van de moederhond. Dit begint ongeveer 24 uur voor het begin van de eerste worp. De hond gedraagt zich rusteloos en heeft vaak een hijgende adem, die wordt veroorzaakt door het begin van de inspanning.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map