Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Hondenvoer voor oudere honden


Hondenvoer heeft een grote invloed op het welzijn en de gezondheid van uw hond. Vooral bij oudere honden is het belangrijk, des de eerder u inspeelt op de behoefte van uw oudere hond, hoe beter het effect op de gezondheid van uw hond is.

De juiste voeding


Er bestaat speciaal hondenvoer dat volledig is aangepast voor oudere honden. Ze zijn helemaal afgestemd op de behoeften van de hond en verteerd makkelijker door een hogere vezelgehalte in het voer. Oudere honden die minder gaan bewegen, verliezen spiermassa en hebben minder energie (voeding) nodig dan in voorgaande jaren, maar toch moeten ze wel de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen.

Laat uw hond niet te dik worden


Uw hond zal u op latere leeftijd dankbaar zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding. De hond heeft dan meer energie en voelt zich ook nog op oudere leeftijd gezond. Regelmatig een traktatie geven is geen probleem zolang uw hond niet te dik word. Je moet de ribben met een lichte vetbedekking kunnen voelen en de taille van een hond moet in staat zijn om te zien.

Verdeel de maaltijd over kleinere beetjes


De spijsvertering is bij veel oudere honden van wat langzamer. Mogelijk dient u de maaltijd te verdelen over kleinere beetjes om de maag op die manier te verlichten.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map