Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Obesitas bij honden (te dikke hond)


Obesitas (zwaarlijvigheid) bij honden komt vaak voor. Obesitas bij honden is dat de hond te veel energie (voer, koekjes en andere traktaties) binnenkrijgt en te weinig lichaamsbeweging. Ook andere factoren zoals castratie kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van obesitas. Wanneer de verteerbaarheid van een bepaald voer laag is, moet een hond veel eten om vol te zitten. Met hondenvoer dat beter verteerbaar is zal de hond genoegen hebben aan een kleinere hoeveelheid voedsel. Daardoor kan de hond leren om minder te gaan eten, om vervolgens af te vallen.

De meeste hondeneigenaren zien ondanks het zware gewicht van hun hond de gevaren niet van Obesitas. Sommige eigenaren zien niet eens dat hun hond te dik is, en zien dus ook geen noodzaak voor actie, wat dus het leven van hun hond op het spel zet. Gewrichtsproblemen, hart-en vaatziekten, diabetes en ademhalings-en huidziekten vaak voorkomende bijwerkingen van obesitas. Ook de levensverwachting van de hond vermindert, alsmede de algemene conditie en de totale welzijn van de hond.

Uw hond laten afvallen


Geef uw hond minder te eten en minder lekkernijen. Ga veel bewegen met uw hond, vergeet niet de hond regelmatig te wegen zodat u ziet hoeveel de hond afvalt. De dierenarts kan een schema voor u maken, en u begeleiden om het probleem van u hond te verhelpen. Speciale dieetvoer kunnen ook meehelpen om uw hond te laten afvallen.

Problemen van Obesitas


Honden met obesitas hebben vaak last van hun zwaarlijvigheid. Ze kunnen door het extra gewicht vaak moeilijker lopen en bewegen. Dit belemmert hen vervolgens in het verhogen van hun activiteitenniveau teneinde gewicht te verliezen.

Complicaties


Zwaarlijvigheid van uw hond is gecorreleerd (in epidemiologisch onderzoek) met een verscheidenheid aan complicaties. Voor veel van deze klachten is niet duidelijk vastgesteld in welke mate zij direct door zwaarlijvigheid zelf worden veroorzaakt, of een andere oorzaak (zoals beperkte lichaamsbeweging) hebben die zwaarlijvigheid eveneens veroorzaakt.

Voorbeelden van belangrijke complicaties bij honden zijn:
- suikerziekte
- hoge bloeddruk
- hart- en vaatziekten
- verhoogd cholesterol
- slaapapneu
- onvruchtbaarheid
- rugpijn
- artrose van heupen, enkels en knieën


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map