Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

De juiste voeding voor mijn hond


Wat ik eet is toch ook goed voor mijn hond?
Nee, menseneten is in de meeste gevallen niet goed voor uw hond. Het spijsverteringssysteem bij mensen en honden zijn zeer verschillend. Honden hebben verschillende voedingsbehoeften, ze vereisen een veel hoger gehalte aan bestanddelen ten opzichte van het eiwit in het voedsel. Ze hebben ook veel minder zout en suiker nodig dan mensen. Mensen gebruiken kruiden om het eten lekker te maken, de meeste kruiden zijn niet geschikt voor hondenvoeding. Het lijkt een leuk idee om voor u hond te koken. Of en hoe het voedsel voldoet aan de voedingsbehoeften van een hond is afhankelijk van de kennis van de hondenbezitter. Ingeblikt voedsel bevat vaak een hoger gehalte aan vlees dan droogvoer. Honden waren vroeger echte jagers, de prooidieren bestonden ook uit niet vleselijke componenten, ze bestonden uit: bot, kraakbeen, de onverteerde maag van herbivoren, etc. Honden eten tijdens het wandelen ook regelmatig gras. Er bestaan genoeg redelijk geprijsde natte en droge hondenvoeding. Elk type hondenvoer dient dus zowel vlees als groente te bevatten voor een juiste gebalanceerde voeding.

Duur of goedkoop hondenvoer?
De meeste mensen ervaren meestal dat dure producten over het algemeen beter zijn dan zeer goedkope producten. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Kleinere aanbieders kunnen hun goede prijs en de kwaliteit van het product behalen doordat ze niet veel aan reclamekosten hoeven uit te geven. Als u een goed gevoel bij een goedkoper merk heeft is het is op zijn minst de moeite waard een het keer te proberen. Als een hond op een bepaald merk veel vraatzuchtige is dan een duurder product, dat betekent niet automatisch dat het beter is voor hem. Net als bij "menseneten” wordt ook hondenvoer voor een deel met sterke geuren, lokstoffen en smaakstoffen gemaakt.

Een hoog eiwitgehalte is vanwege de spijsverteringssysteem van de hond belangrijker dan de dominante koolhydraten in de menselijke voeding. Het is zinvol de fabrikant wat beter te bestuderen voordat u het voer aanschaft. Twijfelt u over een bepaald type hondenvoer? Overleg het dan met uw dierenarts.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips