Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Controleer uw hond regelmatig op teken


Van het voorjaar tot in de herfst bestaat er meestal een grote tekenpopulatie. Teken die “succesvol” waren in het voorjaar en een genoeg voedingsreserves binnen hebben gekregen, gaan dan in de zomer opzoek naar een nieuw slachtoffer.

Pas in de loop van volgend jaar, slinken de reserves van de teek en sterft hij vervolgens. De exacte tijd wanneer er echt een tekenplaag ontstaat is elk jaar anders, en is sterk afhankelijk van het weer. Er zijn jaren dat het aantal teken flink is gedaald, maar elk jaar kan het weer zo zijn dat er een nieuwe stijging van teken ontstaat.

Het is sterk aan te raden om als hondenbezitter na het uitlaten van uw hond (in de periode maart tot het einde van de herfst) uw hond onmiddellijk na de wandeling te controleren op teken. Heeft u hond een teek? Probeer dan de teek met een speciale “tekenlasso” zo dicht mogelijk bij de huid vast te houden. Trek vervolgens de teek uit de huid. Voor een zeer uitgebreide uitleg kunt u de bijsluiter van de tekenlasso zorgvuldig lezen.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips