Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Mijn hond stinkt uit zijn bek


Er zijn veel verschillende oorzaken voor een slechte adem bij een hond. De oorzaken kunnen klein en onschuldig zijn, zoals wat tandplak of oude voedselresten tussen de kiezen, maar ook ernstigere aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat de adem gaat stinken. Sommige oorzaken kunnen er voor zorgen dat een hond zeer selectief gaat eten, of hier soms helemaal mee stopt. Dit is vaak bij ontstekingen en gezwellen het geval. Een hond die niet goed eet, krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen en dat kan allerlei schadelijke gevolgen hebben.Oorzaken van een stinkende adem


Er zijn vele oorzaken voor een stinkende adem mogelijk. Enkele belangrijke oorzaken zijn voor een stinkende adem zijn:

oude voedselresten tussen de kiezen
tandplak en tandsteen
gaatjes en rottende tanden en kiezen
ontstoken tandvlees
ontstoken wangslijmvlies
gezwellen op het tandvlees, de wangen, de tong of het gehemelte


Raadpleeg een dierenarts


Het is raadzaam om direct een dierenarts in te raadplegen als een hond uit zijn bek begint te stinken. Een dierenarts kan een goede diagnose stellen en de hond behandelen. De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van de stank. In veel gevallen kunnen de klachten met eenvoudige verzorgingsproducten verholpen worden, in sommige gevallen kan een chirurgische ingreep noodzakelijk blijken te zijn.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map