Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kan het drinken van melk diarree veroorzaken bij een hond?


De meeste honden vinden koemelk heerlijk en zullen een schaaltje melk als ware traktatie in ontvangst nemen. Melk is rijk aan vele goede stoffen zoals melkeiwitten, mineralen, calcium en fosfor. Af en toe een klein beetje melk kan daarom een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voeding van een hond. Echter, in melk zit ook een grote hoeveelheid lactose. Lactose is een stof die voor vele honden moeilijk afbreekbaar is. Een teveel aan lactose, of bij gevoeligheid hiervoor, kan deze stof een laxerende uitwerking hebben. Een hond zal in dat geval hevig aan de diarree raken.Het verteren van lactose


Lactose wordt in het hondenlichaam afgebroken en verteerd door een enzym lactase. Dit enzym is vooral bij pups en jonge honden in grote hoeveelheden aanwezig. Pups maken lactase aan om de moedermelk te kunnen verteren. Naar mate een hond ouder wordt en niet meer met moedermelk gevoed wordt, stopt het lichaam vanzelf met het aanmaken van dit enzym. Het enzym is immers niet meer nodig, omdat een volwassen hond van nature geen melk drinkt. De hoeveelheid lactase die het hondenlichaam aanmaakt, neemt vanaf de leeftijd van 3 maanden, snel af.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map