Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Waarom steken honden graag hun hoofd uit het raam van een rijdende auto?


Als honden in een rijdende auto zitten, dan steken ze maar al te graag hun hoofd door het raam naar buiten. Dit doet zij vanwege de grote nieuwsgierigheid, omdat zij de harde wind door zijn vacht heerlijk vinden, maar vooral voor alle lekkere geurtjes die in de lucht hangen. Een ritje met het hoofd buiten de auto is voor de hond te vergelijken met een rondje door de snoepwinkel. Door zijn scherpe reukvermogen vangt de hond tijdens een autoritje allerlei nieuwe, interessante en heerlijke geuren op. Een rondje rijden is voor een hond een ware reuksensatie.

Voor de veiligheid van uw hond is het niet verstandig om toe te staan dat deze met zijn hoofd uit het raam van uw auto hangt. Naast dat uw hond uit de auto kan vallen, kan deze ook gemakkelijk ontstekingen aan de ogen en de oren oplopen. Ook de botsing met een vlieg of insect kan erg pijnlijk zijn. Het is daarom niet verstandig om uw hond zijn hoofd uit het raam van een rijdende auto te laten steken.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips