Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Is het happen naar vliegen en insecten gevaarlijk voor mijn hond?


Ja, het happen naar vliegen en insecten kan gevaarlijk zijn. Veel honden hebben de neiging om alles wat zoemend voorbij vliegt na te jagen. Het najagen van een mug of een vlieg kan niet zoveel kwaad, maar als het een bij of een wesp betreft wordt het een ander verhaal.

Als een bij of wesp uw hond in zijn snoet of zijn poot steekt, dan is dat inprincipe niet gevaarlijk. De plek rondom de steek zal opzwellen en kan erg gevoelig zijn, net zoals dat bij de mens gebeurd. De zwelling en pijn zullen na verloop van tijd verminderen en vanzelf weer wegtrekken. U kunt het genezingsproces versnellen door te proberen de angel te verwijderen, en de plek van de steek goed te koelen.

Het is daarentegen wel erg gevaarlijk als uw hond in zijn bek, keel of halsstreek gestoken wordt. Een zwelling in deze streek kan de luchtpijp afsluiten en tot verstikking leiden. Het is daarom erg belangrijk om direct te handelen als uw hond op een van deze plaatsen gestoken wordt. Koel de plek van de steek goed met een koude natte doek of ijs, en schakel direct de hulp van een dierenarts in.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map