Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Bekijk alle giftige dingen

Pijnstillers en medicijnen voor menselijk gebruik giftig voor honden

Informatie:

Veilige pijnstillers voor honden

Niet-steroïde ontstekingsremmers (de zogenaamde NSAID’s) zijn pijnstillende middelen die relatief veilig zijn voor honden. Deze middelen worden dan ook vaak uitgeschreven door dierenartsen. Maar ook bij deze middelen geldt dat een werkzame hoeveelheid en een giftige overdosis, erg dicht bij elkaar liggen. De hoeveelheid die veilig kan worden ingenomen die is per hond verschillend. Vooral honden met een verlaagde weerstand lopen een vergroot risico op de inname van een te hoge dosering.

Toedienen van pijnstillers

Bij het toedienen van pijnstillers aan een hond is het dus belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Hierbij is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de hoeveelheid, hoe vaak en wanneer deze pijnstillers toegediend moet worden. Hierbij moeten altijd de instructies van de dierenarts worden opgevolgd, en pijnstillers mogen nooit op eigen inzicht worden toegediend.

Veel voorkomende bijwerkingen

Hoewel het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmers relatief veilig is, kunnen er ook bij het gebruik van deze medicijnen bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn het verlies van eetlust, versuffing, misselijkheid, braken, diarree en een verandering in het drink en het plasgedrag van de hond.


Andere giftige middelen:
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl