Veilig handelen
Het handelen via online handelsites zoals puppyplaats.nl, is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Jaarlijks maken miljoenen mensen gebruik van online handelssites. Vrijwel altijd verlopen transacties zonder problemen en handelen gebruikers op een zeer prettige manier met elkaar. In slechts een zeer klein deel van alle transacties gaan er iets fout. Veelal is er in deze gevallen sprake van miscommunicatie en onduidelijkheid tussen koper en de aanbieder.

Jammer genoeg zijn er ook handelaren, die bewust de gemaakte afspraken niet nakomen. Zij leveren de spullen waar voor betaald is niet, of betalen niet voor goederen die zij wel in ontvangst genomen hebben. Bij deze vorm van internetfraude gebruiken oplichters het vertrouwen van eerlijke medegebruikers, met het doel daar zelf beter van te worden.

Naast de vele fokkers die liefdevol met hun dieren omgaan, zijn er helaas ook enkele die zich veel minder bekommeren om het welzijn van hun dieren. Vaak is geld de belangrijkste drijfveer voor deze handelaren en fokkers. Zij zijn vaak slechts enkel gebrand op de snelle verkoop van veel pups. Met mooie verkooppraatjes zullen zij proberen u een pup te verkopen.

Voor uw veiligheid en om u te helpen met het veilig handelen heeft puppyplaats.nl een aantal handige en bruikbare tips opgesteld:
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een pup?
Veilig hondenspullen kopen via puppyplaats.nl
Veilig hondenspullen verkopen via puppyplaats.nl
Ik heb problemen met een pup die ik onlangs gekocht heb
Ik ben opgelicht, wat nu?
Ik heb een klacht over een advertentie op puppyplaats.nl
De veiligheid van mijn eigen gegevens op puppyplaats.nl

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een pup?

Herken een gezonde pup:
Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten als u een nestje leuke pups bekijkt. Zo moet een pup er natuurlijk gezond en gelukkig uitzien, zich open en sociaal gedragen, maar ook de omgeving waarin deze opgroeit, is erg belangrijk. Deze omgeving moet vooral schoon, warm en hygiënisch zijn. Een pup die veel onder de mensen is en regelmatig wordt opgepakt en aangehaald, zal zich vertrouwd voelen in menselijk gezelschap. De belangrijkste kenmerken van een gezonde en gelukkige pup staan hier: 
Herken een gezonde pup

Ga minimaal twee of drie keer kijken voordat u een pup koopt:
Wees geduldig en neem geen overhaaste beslissing als u van plan bent om een hond aan te schaffen. Jonge pups zien er vaak erg lief en schattig uit en hebben grote ogen die u doen smelten. Maar realiseer altijd dat alle pups uitgroeien tot grote volwassen honden en dat u gemiddeld 10 jaar een hecht team met deze hond moet vormen. Het is daarom erg belangrijk om een hond te kiezen die goed bij uw karakter en uw leefsituatie past. Als u zonder goede overdenking een hond heeft aangeschaft, dan kan dat erg vervelende situaties en veel problemen opleveren.

Bezichtig een nestje altijd minimaal twee of drie keer, alvorens u het besluit neemt om een pup aan te schaffen. Het is ook erg verstandig om meerdere nestjes bij verschillende fokkers te gaan bezichtigen. Veel goede fokkers zullen u dit aanraden en zullen het niet toestaan om direct bij de eerste keer kijken al een pup uit te kiezen.

Ga de eerste keer kijken zonder uw kinderen mee te nemen. Vooral kinderen raken erg enthousiast en zijn direct verliefd op de puppies. U kunt als volwassenen wat objectiever oordelen.

Bezoek meerdere nestjes van verschillende fokkers:
Staar uzelf nooit blind op slechts één nestje pups, of één bepaalde fokker. Van elk ras en type hond zijn vele goede fokkers te vinden, die met enige regelmaat een leuk nestje hebben. Bezoek meerdere nestjes van verschillende fokkers en probeer een goede indruk te krijgen van het hondenras en de fokkers. Wees geduldig en maak geen overhaastige beslissingen. Kies voor het hondenras dat bij u past, en voor een fokker waar u een goed gevoel bij heeft.

Verdiep uzelf goed in het hondenras en laat u goed voorlichten:
Elk hondenras heeft zijn eigen karakter en kenmerkende eigenschappen. Verdiep uzelf hier goed in en maak een overwogen keuze voor een hond die bij uw eigen karakter en uw leefsituatie past. Koop nooit een hond enkel vanwege zijn leuke uiterlijk, of uit mode of trendmotieven. Realiseer dat u en uw hond ongeveer 10 jaar een hecht team moeten vormen en dat een verkeerde hondkeuze vaak vervelende gevolgen heeft. En bij deze gevolgen trekt een hond vaak aan het kortste eind. Probeer daarom zoveel mogelijk informatie over het ras van uw keuze in te winnen en praat uitgebreid met fokkers en hondenbezitters over hun ervaringen met het ras.

Herken een goede fokker:
Een goede fokker fokt slechts met één of enkele rassen. Hij heeft enkele malen per jaar een nestje pups, dat onder goed toezicht opgroeit. De pups groeien op in een schone en warme omgeving en worden met veel liefde een aandacht behandeld. De pups staan onder goed medisch toezicht, worden regelmatig door een dierenarts onderzocht en krijgen alle nodige inentingen en medische aandacht. Alle papieren en documenten die bij de pups horen, zijn aanwezig en compleet. Een goede fokker is erg begaan zijn honden en het ras dat hij fokt. Hij fokt zorgvuldig en heeft oog voor de gezondheid en kwaliteit van ‘zijn’ hondenras. Zijn pups zijn hem erg dierbaar en hij wil enkel het beste voor hen. Hij zal u daarom altijd naar uw motieven vragen en erg geïnteresseerd zijn in uw leefsituatie. Hij zal samen met u proberen uit te vinden, of het ras dat hij fokt, een geschikt ras voor u is. Een goede fokker is vol liefde en enthousiasme over zijn honden en ‘zijn’ hondenras. Hij is erg trots op ‘zijn’ ras en wil dit graag in stand houden en verbeteren. Hij zal altijd open staan voor vragen en is bereidt om u veel informatie over het ras te verschaffen.

Fokkers met minder goede bedoelingen:
Naast de vele goede fokkers die liefdevol met hun dieren omgaan, zijn er helaas ook enkele die zich minder bekommeren om het welzijn van hun honden en pups. Voor deze fokkers is het verdienen van geld belangrijker dan de dan de gezondheid van dieren. De omstandigheden waaronder gefokt wordt zijn vaak erg slecht en de fokteven worden vaak volledig uitgeput. Ook is er vaak geen oog voor de gezondheid en het welzijn van de pups en wordt er soms op onverantwoorde wijze gefokt, met het risico op allerlei ziektes en erfelijke aandoeningen. Met snelle verkooppraatjes wordt geprobeerd om deze pups zo snel mogelijk te verkopen. Des te meer pups zij verkopen, des te meer geld zij verdienen.

Het kopen van een pup van een malafide fokker of handelaar, kan veel verdriet en zorgen opleveren. Door onverantwoord fokken komen ziektes en erfelijke aandoeningen onder deze honden regelmatig voor.

Malafide handelaren en broodfokkers bieden vaak veel pups van erg veel verschillende, populaire hondenrassen aan en hebben deze vaak in grote aantallen op voorraad. De aangeboden pups worden geïmporteerd vanuit het buitenland, of worden hier onder erg slechte omstandigheden gefokt. Vaak zijn de ruimtes waar de pups worden gehouden vies en geïmproviseerd. De pups hebben weinig contact met mensen en worden slecht gesocialiseerd. Niet goed gesocialiseerde honden kunnen op latere leeftijd ernstig probleemgedrag gaan vertonen. De prijzen die voor pups gevraagd worden zijn vaak erg laag.

Deze handelaren en fokkers hebben vaak beperkte kennis van het ras en het enthousiasme over het ras is gematigd. Ze hebben altijd direct een antwoord op uw vragen klaar, en zullen u direct een pup willen verkopen. Naar uw motieven en uw leefsituatie wordt niet of nauwelijks gevraagd en er zal niet gekeken worden of een hond daadwerkelijk bij u past. Een goede fokker is vele malen zorgvuldigere met het plaatsen van zijn pups.

Ik wil veilig hondenspullen kopen via puppyplaats.nl

Advertenties waarin grote partijen worden aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen
Soms worden er op puppyplaats.nl advertenties geplaatst waarin grote partijen hondenspullen worden aangeboden tegen soms zeer aantrekkelijke prijzen. Wees altijd voorzichtig met uw reactie op dit soort advertenties. Soms zijn advertenties te mooi om waar te kunnen zijn. Grote partijen tegen (onrealistisch) lage vraagprijzen kunnen duiden op oneerlijke handel of malafide handelaren. De goederen zouden bijvoorbeeld gestolen kunnen zijn. Heling en het kopen van gestolen goederen is strafbaar. Stel de aanbieder kritische vragen over de herkomst van het product en probeer te achterhalen wat de reden is voor aanbieden van de partij tegen de zeer lage vraagprijs. Kijk ook of de aanbieder nog meer advertenties heeft geplaatst en of ook in die advertenties onrealistisch lage prijzen gevraagd worden. Laat u niet verleiden door de lage vraagprijs en handel met uw verstand.

Advertenties met zeer lage vraagprijzen:
Wees altijd op uw hoede bij advertenties met zeer lage vraagprijzen. Soms zijn advertenties te mooi om waar te kunnen zijn. Onrealistisch lage vraagprijzen kunnen duiden op oneerlijke handel. De goederen zouden bijvoorbeeld gestolen kunnen zijn. Heling en het kopen van gestolen goederen is strafbaar. Vergelijk de advertentie en de vraagprijs altijd met soortgelijke advertenties op puppyplaats.nl. Stel de aanbieder kritische vragen over de herkomst van het product en probeer te achterhalen wat de reden is voor aanbieden van het product tegen de zeer lage vraagprijs. Kijk ook of de aanbieder nog meer advertenties heeft geplaatst en of ook in die advertenties onrealistisch lage prijzen gevraagd worden. Laat u niet verleiden door de lage vraagprijs en handel met uw verstand.

Verzamel zo veel mogelijk informatie over de aangeboden goederen:
Verzamel zoveel mogelijk informatie over de aangeboden goederen. Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen bij de aanbieder. Wellicht is er op internet ook voldoende relevante en bruikbare informatie te vinden over de eigenschappen en kwaliteit van de goederen. Heb oog voor de details en wees niet bang om de aanbieder kritische vragen te stellen, wanneer u dat zelf nodig vindt.

Wees voorzichtig met producten uit het buitenland:
Wees voorzichtig met reageren op advertenties de zijn geplaatst door aanbieders uit het buitenland. Internationaal handelen is aanzienlijk risicovoller dan het handelen met een aanbieder in Nederland. De kans op oplichting is bij internationale transacties vele malen groter. Ook is het komen tot een bevredigende oplossing bij eventuele geschillen tussen koper en aanbieder vele malen moeilijk, als één van de twee partijen in het buitenland zit. Puppyplaats raad haar gebruikers ten zeerste af om internationaal te handelen.

Handel de koop niet via email af maar maak contact met de aanbieder:
Handel een aankoop niet via email af, maar probeer altijd telefonisch of persoonlijk contact te maken met de aanbieder. Zorg ervoor dat u een goed beeld krijgt van de aanbieder zelf, en dat u duidelijke afspraken maakt over de transactie. Ga alleen een transactie aan als u zich er goed bij voelt, als u naar uw mening over voldoende relevante informatie beschikt en als u het eens bent met alle details van de transactie, zoals de betaling, de wijze van verzending en de kosten die hiermee gemoeid zijn, etc.

Het kan verstandig zijn om een afspraak te maken voor een bezichtiging van de goederen en de transactie in persoon af te handelen. U kunt de goederen dan goed bekijken, vasthouden en de levering en betaling vinden gelijktijdig plaats. Ook is de kans dat u wordt opgelicht vele malen kleiner.

Zorg altijd voor een gepaste voorzichtigheid bij bezichtigafspraken en ga nooit in op vreemde of verdachte afspraken, of afspraken waar u geen goed gevoel bij heeft. Neem nooit grote hoeveelheden contant geld met u mee als u een bezichtigingbezoek gaat brengen.

Maak bij verzending duidelijke afspraken de wijze van verzending en de verzendkosten
Maak bij verzending van de goederen altijd duidelijk afspraken over de wijze van verzending en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Door vooraf duidelijke afspraken met de aanbieder te maken, kunt u voorkomen dat er achteraf conflicten of vervelende situaties ontstaan.

Maak duidelijke afspraken over de betaling
Maak duidelijke afspraken met de aanbieder over de betaling en de levering van de goederen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het risico samen met de aanbieder te delen. U kunt de koper bijvoorbeeld aanbieden om de helft van de vraagprijs vóór de levering van de goederen te betalen en de tweede helft na de levering. Zo maakt zowel u als de aanbieder het risico kleiner.

Laat de betalingen lopen via systemen waar u vertrouwd mee bent en waar u een goed gevoel bij heeft. Betalingen via Ideal en Paypal zijn veilig en betrouwbaar. Betalingen die lopen via systemen en instanties waar gebruikers een zekere mate van anonimiteit behouden, zijn erg populair onder fraudeurs en oplichters.

Bewaar correspondentie en nuttige gegevens:
Het is verstandig om alle correspondentie tussen u en de aanbieder en alle overige relevante informatie, goed te bewaren. Als er na afloop van de transactie onverhoopt geschillen ontstaan tussen u en de aanbieder, dan kunnen deze gegevens soms goed van pas komen. Deze kunnen als bewijsmateriaal dienen en uw verhaal kracht bij te zetten. Bewaar daarom altijd alle relevante informatie, zoals alle e-mailberichten, betalingsgegevens, screenshot van de advertentie, etc.

Win zoveel mogelijk informatie in over de aanbieder:
Probeer zoveel mogelijk informatie over de aanbieder in te winnen. Telefonisch contact geeft vaak een goede eerste indruk van de aanbieder. Het kan geen kwaad om voorafgaand aan een transactie, op internet informatie te zoeken over de aanbieder en de aangeboden goederen.

Laat uzelf niet onder (tijds-)druk zetten:
Laat uzelf niet onder druk zetten door een aanbieder. Een aanbieder die u vraagt om op onredelijk korte termijn te beslissen, of op een andere wijze onder druk zet, heeft vaak een reden om dit te doen. Het zou kunnen zijn dat het een oplichter betreft, maar ook dat de dat de aangeboden goederen bijvoorbeeld van diefstal afkomstig zijn. Een aanbieder zal gestolen goederen zo snel mogelijk willen verkopen en kan dit doen door mogelijke kopers onder druk te zetten. Vaak is het verstandig om van een transactie af te zien, als er enige vorm van druk wordt uitgeoefend door de aanbieder.

Wees voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens:
Wees voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens (zoals rekeningnummers en creditcardnummers) en geef nooit wachtwoorden en pincodes door.

Ik wil veilig hondenspullen verkopen via puppyplaats.nl

Wees eerlijk over de conditie van de aangeboden goederen
Wees eerlijk over de conditie van de goederen en de staat waarin deze verkeren. Verkeerde verwachtingen en een onjuiste voorstelling van zaken, zijn erg vaak oorzaken voor geschillen tussen kopers en aanbieders. Zorg er daarom voor dat een koper weet wat hij koopt en wees eerlijk over eventuele beschadigingen en gebreken van de goederen. Kortom, wees open en eerlijk tegen kopers.

Maak bij verzending duidelijke afspraken over de wijze en de kosten van verzending
Maak bij verzending van de goederen altijd duidelijk afspraken over de wijze van verzending en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Door vooraf duidelijke afspraken met de koper te maken, kunt u voorkomen dat er achteraf conflicten of vervelende situaties ontstaan. Verstuur de goederen altijd via aangetekend post, zodat u er zeker van bent dat de goederen afgeleverd worden. Bij het aangetekend versturen ontvangt u ook altijd een bewijs van verzending.

Handel transacties in persoon af:
Het kan verstandig zijn om de transactie in persoon af te handelen. Bij het afhandelen van transacties in persoon vinden de levering en betaling gelijktijdig plaats. De koper kan de goederen bekijken en beoordelen, waardoor hij weet dan wat hij koopt. Hierdoor zullen teleurstellingen worden voorkomen. Het voordeel voor u als aanbieder is dat u het geld direct van de koper ontvangt. De kans dat u wordt opgelicht is vele malen kleiner.

Zorg altijd voor een gepaste voorzichtigheid bij bezichtigafspraken en ga nooit in op vreemde of verdachte afspraken, of afspraken waar u geen goed gevoel bij heeft.

Bewaar correspondentie en andere nuttige gegevens
Het is verstandig om alle correspondentie tussen u en de koper en alle overige relevante informatie, goed te bewaren. Als er na afloop van de transactie onverhoopt geschillen ontstaan tussen u en de koper, dan kunnen deze gegevens soms goed van pas komen. Deze kunnen als bewijsmateriaal dienen en uw verhaal kracht bij te zetten. Bewaar daarom altijd alle relevante informatie, zoals alle e-mailberichten, verzendgegevens, etc.

Maak duidelijke afspraken over de betaling
Maak duidelijke afspraken met de koper over de betaling en de levering van de goederen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het risico samen met de koper te delen. U kunt de koper bijvoorbeeld vragen de helft van de vraagprijs vóór de levering van de goederen te betalen en de tweede helft na de levering. Zo maakt zowel u als de aanbieder het risico kleiner.

Laat de betalingen lopen via systemen waar u vertrouwd mee bent en waar u een goed gevoel bij heeft. Betalingen via Ideal en Paypal zijn veilig en betrouwbaar. Betalingen die lopen via systemen en instanties waar gebruikers een zekere mate van anonimiteit behouden, zijn erg populair onder fraudeurs en oplichters.

Kopers vanuit het buitenland
Wees altijd erg alert bij interesse van buitenlandse kopers, vooral als deze hoge bedragen voor de goederen bieden. Net als op andere online handelsplaatsen kan het ook op puppyplaats.nl voorkomen, dat er door buitenlandse oplichters op uw advertentie gereageerd wordt. Vaak proberen zij de aanbieders te verleiden tot het verzenden van de goederen. Echter zullen zij nooit voor deze goederen betalen.

De e-mailberichten die deze oplichters versturen, zijn vaak geschreven in slecht en gebrekkig Nederlands of Engels. Veelal zijn de aanbiedingen die u als aanbieder gedaan worden te goed om waar te kunnen zijn, en worden er (veel te) hoge bedragen geboden.

Sommige van deze oplichters kunnen heel geraffineerd te werk gaan en u als aanbieder overtuigen van de goede bedoelingen. Het komt regelmatig dat oplichters betaling- en verzendingsgegevens vervalsen en u ervan proberen te overtuigen dat een betaling of verzending ook daadwerkelijk gedaan is.

Ik heb problemen met een pup die ik onlangs gekocht heb

Problemen met een pup of hond die u onlangs gekocht heeft
Het is natuurlijk verschrikkelijk als u problemen krijgt met de pup of hond die u kort daarvoor heeft aangeschaft. Vaak is de band tussen u en uw lieve pup vanaf het eerste moment zeer hecht. Als er problemen ontstaan dan zorgen die voor veel verdriet en hebben deze zeer grote impact. Goede fokkers zijn altijd erg begaan met de gezondheid en het welzijn van hun pups. Zij zullen u te allen tijde bijstaan en zullen u op alle mogelijke manieren willen helpen. Zijn zullen met u meedenken en samen met u proberen de beste oplossing te vinden.

Helaas zijn er ook een klein aantal fokkers en handelaren die aanzienlijk minder begaan zijn met hun honden en pups. Door deze fokkers wordt vaak op onverantwoorde wijze gefokt en vaak is geld de belangrijkste drijfveer voor hen. Dat hun pups hierdoor een groter risico lopen op erfelijke ziektes of aandoeningen, lijkt hen soms nauwelijks te interesseren. Zij zijn vaak enkel gebrand op de snelle verkoop van veel pups. Broodfokkers gaan slecht met hun dieren om en houden deze vaak onder slechte omstandigheden.

Als u problemen krijgt met een pup die u via een broodfokker of handelaar gekocht heeft, dan kunt u vaak op weinig steun van hen rekenen. Een broodfokker heeft zijn geld binnen en dat is vaak het enige dat telt. Vaak zal hij u vertellen dat alle hond ziek kunnen worden en dat u gewoonweg pech heeft gehad. Ondanks uw pogingen om samen met de fokker tot een goede oplossing te komen voor deze vervelende situatie, kan het zijn dat u er samen niet uitkomt. In sommige gevallen komt dat omdat een fokker gewoonweg niet bereidt is om mee te werken en tot een goede oplossing te komen. Het inschakelen van juridische hulp kan soms de enige manier zijn om tot een goede oplossing te komen. Het is daarom erg verstandig om alle documenten, contracten, brieven, e-mailberichten en alle andere relevante documenten goed te bewaren. Deze informatie kan uw verhaal kracht bij zetten en in uw voordeel werken.


Ik ben opgelicht, wat nu?

Het handelen via online handelsites zoals puppyplaats.nl, is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Jaarlijks maken miljoenen mensen gebruik van online handelssites. Vrijwel alle transacties verlopen zonder problemen en bijna altijd handelen de gebruikers op een zeer prettige manier met elkaar. Helaas zijn er soms ook gebruikers actief, die gemaakte afspraken bewust niet nakomen. Zij leveren de spullen waar voor betaald is niet, of betalen niet voor goederen die zij wel in ontvangst genomen hebben. Bij deze vorm van internetfraude gebruiken oplichters het vertrouwen van eerlijke medegebruikers, met het doel daar zelf beter van te worden.

Onderstaand een aantal stappen die u zou kunnen ondernemen als u denkt dat u bent opgelicht:

Probeer het conflict met de andere partij onderling op te lossen
Zoek contact met de andere partij en probeer onderling tot een goede oplossing te komen. Probeer te achterhalen wat er fout is gegaan en wat daar de reden van is. Het komt namelijk regelmatig voor dat het geen oplichting betreft, maar dat het conflict berust op misverstanden tussen koper en aanbieder.

Stuur de gebruiker een aangetekende brief of eventueel een email
Als blijkt dat de andere partij niet wil meewerken aan een oplossing en zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting, dan is het raadzaam om deze een aangetekende brief of eventueel een email te zenden. Geef hierin duidelijk aan om welke goederen het gaat, wat de gemaakte afspraken zijn tussen u en de andere partij, op welke wijze u zelf deze afspraken bent nagekomen en wat u van de andere partij verwacht. Stel een ultimatum, geef de andere partij bijvoorbeeld een week de tijd om de betaling of de levering te regelen. Geef ook aan dat als de andere partij niet binnen deze periode aan zijn verplichtingen heeft voldaan, u aangifte bij de politie zal gaan doen.

Aangifte doen bij de politie
Als de in de brief gestelde periode verlopen is en de andere partij heeft nog steeds niet aan zijn verplichtingen voldaan, dan is het raadzaam om aangifte te doen bij de politie. Met een aangifte kan de politie proberen om de andere partij op te sporen en te beboeten. De andere partij kan gedwongen worden tot terugstorten van het door u betaalde aankoopbedrag, of tot het alsnog leveren van de goederen. Daarnaast is het doen van aangifte noodzakelijk als u aanspraak wilt maken op een verzekering. Verzekeraars verlangen bij diefstal en oplichting altijd dat u aangifte doet bij de politie.

Een aangifte kan op het politiebureau gedaan worden, maar dit kan ook online
www.politie.nl. Verzamel voldoende relevante informatie en bewijsmateriaal en neem dit met u mee als u aangifte gaat doen. Des te meer bewijsmateriaal u kunt overhandigen, des te sterker u er juridisch voorstaat. Voorbeelden van relevante informatie en bewijsmateriaal zijn: een screenshot advertentie, bank- en betalingsgegevens, verzendingsgegevens, alle correspondentie tussen u en de andere partij, NAWT gegevens van de andere partij, etc.

Licht puppyplaats in over een oplichting
Het is raadzaam om Puppyplaats in te lichten over fraude en oplichtingpraktijken. Met deze informatie kan Puppyplaats de juiste maatregelen treffen om toekomstige oplichting te voorkomen.

Ik heb een klacht over een advertentie op puppyplaats.nl

Als u een klacht heeft dan kunt u deze u indienen via het contactformulier. Vermeld altijd het advertentienummer van de advertentie waarover u een klacht heeft. Alleen beargumenteerde klachten die zijn voorzien van uw naam en contactgegevens (email en telefoonnummer), kunnen in behandeling genomen worden.

De veiligheid van mijn eigen gegevens op puppyplaats.nl

Uw persoonlijke en accountgegevens
Puppyplaats doet er alles aan om de haar website optimaal te beveiligen. Puppyplaats heeft goede maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn en dat deze zijn beveiligd tegen diefstal en onrechtmatig gebruik. Maar voor de veiligheid van uw gegevens is ook enige oplettendheid en voorzichtigheid van uw kant nodig.

Phishing en nep-emailberichten
Phishing is het vissen naar persoonlijke gegevens door internetcriminelen. Met behulp van nep-emails, proberen zij uw persoonlijke gegevens (zoals wachtwoorden, rekeningnummers of creditcardnummers) te stelen. Zij zullen op allerlei creatieve manieren proberen om uw persoonlijke gegevens te achterhalen. Vaak zullen zij u vragen uw gegevens te mailen naar een bepaald e-mailadres, of in te vullen op een bepaalde website. In deze nep-emails kunnen zij u bijvoorbeeld proberen wijs te maken dat uw gegevens nodig zijn voor het doorvoeren van verbetering op de website, of dat een van uw advertenties nogmaals geactiveerd dient te worden.

De nep-emails die gebruikt worden zijn vaak erg goed nagemaakt en zijn daarom lastig te herkennen. In vrijwel alle nep-emails wordt er gevraagd om uw persoonlijke gegevens. Vaak staat er in deze emails een link die u naar een nep-website doorlinkt. Ook deze neps-website kan erg goed nagemaakt zijn.

Puppyplaats zal u nooit en op geen enkele wijze, vragen u om uw persoonlijke gegevens door te geven, of deze op een andere website dan http://www.puppyplaats.nl/ in te vullen. Ook de medewerkers van Puppyplaats zullen nooit naar uw persoonlijke gegevens en wachtwoorden vragen. Ook zullen de emails van puppyplaats nooit een bijlage bevatten.

Controleer altijd het webadres (de url) voordat u uw inloggegevens invoert
Om te voorkomen dat inlogt op een nep-website, is het belangrijk om vooraf het webadres (de url) te controleren. De website van Puppyplaats begint altijd met http://www.puppyplaats.nl/. Hier kan eventueel wel wat achter staan (bijvoorbeeld http://www.puppyplaats.nl/rasinformatie). Als het webadres anders begint, dan bent u niet op de website van Puppyplaats. Voer uw inloggegevens dan beslist niet in!